Receptje vol met groenten 😋
De Courgette-Cannelloni

Ingrediënten: 4pers
– 3 courgetten
– 1ui
– 1teentje knoflook
– 1 bol mozzarella
– 1 blik tomatenblokjes
– 250g ricotta
– pijnboompitten
– peper, zout, olie, rozemarijn en tijm

Bereidingswijze:

-Verwarm de oven voor op 200 °C.

– Maak met een dunschiller lange linten van de courgettes. Het zachte binnenste van de courgette heb je niet nodig.

– Hak de spinazie grof. Stoofdeze met scheutje olijfolie. Schep uit de pan en houd apart.

– Snijd de ui en pers de knoflook. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan en stoof de ui en knoflook. Voeg na 2min de tomatenblokjes, tijm en rozemarijn toe en laat de saus 10min pruttelen. Kruid met peper en zout.

– Snijd de mozzarella in kleine blokjes.

– Doe de ricotta in een kom en meng met de gestoofde spinazie. Breng op smaak met peper en zout.

– Leg telkens 2 plakjes courgette voor je en bestrijk elk plakje met een dun laagje ricottavulling en rol op.

– Neem een ovenschaal en schep er de tomatensaus in. Zet de courgetterolletjes rechtop in de schaal. Verdeel de blokjes mozzarella en pijnboompitten over de ovenschaal. Zet 25min in de oven.

Smakelijk!!

@michaelsels.be

Telefoon

Adres

Leo D’Hulsterlaan 4

B-8700 Tielt